esmaspäev, 16. juuli 2012

Manhattani toorjuustukook murelitega


Põhi:
8 tk Digestive küpsiseid
Meie panime 11 küpsist, et põhi veidi toekam oleks.
2 sl suhkrut
50 g sulatatud võid
Murelid


Täidis:
400 g Philadelphia toorjuustu. Kasutasime Light varianti kuna oli poes päris soodsa hinnaga. Tudeng peab ju kokkuhoidlik olemaJ
75 g suhkrut
2 muna
0,5 tl vanilliekstrakti

Kate:
250 g hapukoort (kindlasti 20% hapukoor, lahjemat kasutades jääb vedel)
2 sl suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti
Murelid

Valmistamine:

Põhi
1)Sega purustatud küpsised, suhkur ja sulatatud või (mikrokas nt)
2)Suru küpsisepuru 20-23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja pane külmikusse (10 min)
3)Külmikust välja võttes lisa kividest puhastatud murelid

Täidis
1)Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga
2)Vala täidis küpsise- ja murelipõhjale
3)Küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud
4)Lase 20 minutit jahtuda.


Kate
1)Sega hapukoor, suhkur ja vanill, pane külmkappi
2)Vala ettevaatlikult jahtunud (20 min) koogile
3)Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.


4)Lase veidi jahtuda ning lisa kivideta mureleid.


NB!
Lase enne serveerimist PÕHJALIKULT jahtuda, muidu kook on üsna lödi ja läheb katki.
Kook on kõige parem siis kui oled tal lasknud ühe öö külmkapis seista.

0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena