Niisiis mina jätkan oma hoidiste ja kompottide lainel. Seekord valmis pirnikompott. Väga edukalt saab seda siirupit kasutada ka õunakompoti tegemisel. Kirjutan siia originaal retsepti topeltkogusena, kuigi ise panin kõiki komponente silma järgi üritades tunnetada enamvähem kogused.
Vaja läheb:
6 kg pirne
2 kaneelipulka (kui tahad kaneelisemat mekki, siis kasuta 3 pulka)
1 kg suhkurt
3 l vett
Lase vesi keema ja lisa suhkur, kaneelipulgad ning keeda seni kuni suhkur on sulanud. Tõsta siirup tulelt ja lase jahtuda. Seni lõika ja tükelda pirnid sektoriteks. Seejärel lisa nad suhkru-kaneelisiirupile ning keeda kuni on pehmed ( umbes 10 min).
Tõsta pirnisektorid ettevalmistatud purkidesse (eelnevalt korralikult pestud ja kuumutatud) ning vala peale suhkrusiirup ja sule purgid õhukindlalt.
Mina sain antud kogusest kaheksa 0,5 l purki kompotti.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................
0 10:
Postita kommentaar