Vaja läheb:
Taigen
2,5 dl nisujahu
0,5 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
teelusika otsatäis soodat
teelusika otsatäis küpsetuspulbrit
100 g valged šokolaadi
soovi korral 1 dl kookoshelbeid
125 g võid
Täidiseks
500 g kohupiima (väga hästi sobivad rasvasemad talukohupiimad)
125g hapukoort
2 muna
0,5 dl suhkrut
400 g vaarikaid (kui kasutatud külmutatud vaarikaid, ei ole vaja üles sulatada)
Peale
Riivitud valget šokolaadi
NB!Sellest kogusest saab ühe keskmise ahjuplaaditäie kooki.
Valmistamine:
1)Taina valmistamiseks sega omavahel kuivained, lõika külm või kuubikuteks ja sõtku sõrmede vahel tainamassiks - tulemus tuleb purune-pudine, pudista 3/4 sellest koogivormi põhja.
2)Täidiseks sega kokku munad (klopi lahti), suhkur, hapukoor, kohupiim ja vesivannil sulatatud valge šokolaad. Lisasin täidisesse ka sõrmede vahel purkus rebtud vaarikatükke.
3)Vala täidisemass tainapuru peale (soovitan alguses lusikaga täidist põhjale panna, saab ühtlasem täidisekiht ja purupõhi jääb sinna, kus ta olema peab) ning kata see vaarikatega
4)Küpseta kooki 20 min 200kraadises ahjus
5)Lisa peale ülejäänud puru. Tegelikult võiksid võitükid kõvast väiksemad olla ja hoia jahusegu sügavkülmas kuni kasutamiseni.
6)Küpseta veel 10-15 min.
0 10:
Postita kommentaar