neljapäev, 6. september 2012

Crêpes ehk krepid

Kreppe ehk õhukesi ülepannikooke on imelihtne teha! Kuulsad prantsuse krepid on imemõnusad ja neid võib pakkuda suhkru, jäätise, vahukoore, keedise, mee, puuviljade, kuumade mustikate või koduse karamelliga.

Vaja läheb:

200 g nisujahu
3 dl 2.5% rasvasisaldusega piima (või tavalist piima ning lisa sulatatud võid natuke juurde)
3 tl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
paar tilka vanilliekstrakti (kui on kodus olemas, mulle jubedalt meeldib vanilline maitse)
3 muna
võib lisada ka vett, mina seda ei teinud
õli


Valmistamine:


1)Sega omavahel kõik koostisained ühtlaseks (jälgi, et tainasse ei tekiks tükke. Kui tekib, siis litsu need lusikaga vastu kausi äärt katki). Lase tainal umbes 10 minutit seista. 
2)Määri pannile rasvainet ja aja pann hästi kuumaks - võimaluse korral 200-250˚C. 
3)Tõsta tainas lusikaga pannile (või kulbiga, aga tainast peab olema imevähe - krepp peab jääma võimalikult õhuke) ja vaata, et tainas oleks ühtlase kihina pannil.
4)Kui krepp on ühelt poolt küps, keera teine pool

NB! Pannkoogid küpsevad ülikiiresti, jälgi, et nad kõrbema ei läheks!
Võid pannkoogid rulli keerata-täidis vahel. Ma lappisin nad lihtsalt kokku.







0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena