Vaja läheb:
1spl värsket pärmi või 1/3 pakki kuivatatud pärmipool tassi sooja vett
1 tl soola
näpuotsatäis suhkrut
soovi korral 2 spl linnaseekstrakti
2 tassi valget jahu
seesamiseemneid või mooniseemneid
Kogus: umbes 30 kõrsikut
Valmistamine:
1)Soojenda kuuma veega segamiskauss ning nõruta.2)Pane pärm kaussi ning vala peale soe vesi.
3)Lisa suhkur ja sega, kuni pärm on sulanud. Lase seista.
4)5-10 min pärast peaks pärm vahutama.
6)Sega puulusikaga hulka linnaseekstrakti, sool ja 1/3 jahust.
7)Sega hulka teine jahukolmandik.
8) Sega lusikaga, kuni tainas hakkab kausiäärte küljest lahti tulema.
10) Raputa jahu tööpinnale ja sõtku tainast umbes 8 min. Tainas peaks olema pehme ja vetruv, vormi sellest pall.
11)Võta tainast pähklisuurune tükk ja rulli seda näppude vahel. Peaksid tekkima väiksed ''vorstikesed''. NB! Raputa jahu lauale, et ''vorstikesed'' laua külge ei jääks. Peaks tulema kuskil 30 pätsi.
Mulle tundub, et minu ''vorstikesed'' tulid natuke suured, soovitan väiksemad teha
12)Pane tainatükk puhtale tööpinnale, millel ei ole jahu ning rulli tainast mõlema käe väljasirutatud sõrmede all, liigutades käsi edasi- tagasi. Tekib umbes 1cm jämedune pulk. Kui soovid, siis rulli moodi- või seesamiseemned pulga peale.
NB!Ära lase grissini'l pruunistuda.
0 10:
Postita kommentaar