Pärast keldriinventuuri avastasin ühe nukra üksiku mustikamoosipurgi. Pärast googeldamist, sain kõige paremini sobivaks vasteks omale Aleksandri kook, mille leidisin siit. Mõeldud tehtud. Algset retsept kohandasin oma maitse järgi. Väga hea tuli ! Järgmisel hommikul esimese asjana läksin kööki koogiluurele ja maiustasin veidi.
Vaja läheb:
5 dl jahu
1 dl suhkurt
1 muna
150 gr toasooja võid
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
Mustikamoos või endale mõni meelepärane moos. Kui kasutad hapukat moosi siis lisa põhjale 0.5-1 dl rohkem suhkurt.
Hapukoor
Glasuur:
1,5 dl hapukoort
2 tl kakaod
1 spl suhkurt
Sega omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber. Lisa võitükid ning näpi segu puruseks. Seejärel lisa muna ja sõtku kähku ühtlaseks tainaks. Jääb üsna kleepuv mass. Rulli tainas ahjuplaadi suuruseks. Kui rullimine osutub raskeks, siis aja see käte abil enam-vähem ühtlaselt plaadile. Küpseta 175 kraadises ahjus ~ 15min.
Lõika soe põhi kaheks ning ühele poolele määri moos ja seejärel tõsta sellel teine pool peale. Mina lisasin veel magusa moosi tasakaalustamiseks peale veidi hapukoort kuna meie peres üldiselt ei armastata väga magusaid küpsetisi. Lõika kook tükkides ja lase jahtuda.
Samal ajal valmista glasuur. Lisa hapukoorele kakao ja suhkur. Sega hoolikalt, et kõik omavahel seguneks. Kata jahtunud koogitükid hapukooreglasuuriga. Lase natuke taheneda glasuuril ( kõige parem on seda külmakapis lasta teha).
Serveerisin koos veidikese värskelt valminud jõhvikamoosiga.
0 10:
Postita kommentaar