laupäev, 8. september 2012

Ciabatta- Itaalia sai

Alustuseks ütlen, et ma tegin 2 suurt saia ja see oli ilmselge viga, sest keskelt jäi natuke nätskeks ja kui ma saiad uuesti ahju panin, läks koorik ikka õige kõvaks- pärast ahjust võtmist pitseldasin oliivõliga üle ja jätsin rätiku alla. Tegin selle retsepti järgi, kuid taigen tuli väga vedel, niiet ma pidin pärast kerkimist ikka hulgim jahu juurde lisama (pole õrna aimugi kui palju, aga nii, et taigen ei vaju laiali ja ei jää käte külge kinni). Tegelikult on saia valmistamine väga lihtne, harjutamise asi vist. Perele meeldis tohutult ja retsept läheb kordamisele!

Vaja läheb (4 pätsi):


5 dl vett
25 g pärmi
1,5 tl soola
2 sl õli
1 sl siirupit
1 dl seesamiseemeid või 3 sl linaseemneid (ise tegin taigna pooleks ja kasutasin mõlemaid seemneid)
1 dl rukkijahu
7 - 8 dl nisujahu


Valmistamine:

1)Lahusta pärm toatemperatuuri soojuses vees



2)Lisa sool, õli, siirup, seemned, rukkijahu ja osa nisujahust.

Linaseemned ja seesamiseemned

3)Sõtku ühtlaseks
4)Lisa ülejäänud jahu - tainas peab olema pehme, nagu puder.
5)Puista peale jahu, kata rätiga ja lase 1.5-2 tundi kerkida.
6)Kummuta kerkinud tainas jahusele lauale (kui tainas on aga liiga vedel, lisa jahu juurde) ja sõtku õhumullid välja.
7)Vormi 4 piklikku madalat pätsi ja lase räti all kerkida.
8)Küpseta 250-kraadises ahjus 15 minutit. (Kontrolli ciabatta'de küpsust nii: kui saia ahjust välja võtad ja põhjale koputad, siis peaks ciabatta kergelt kumisema).
Vajutasin lõikamisel kogemata ciabatta lössi :)


NB!Pannes ahju kauss veega, saad krõbedamad saiad.

0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena