kolmapäev, 5. september 2012

Crème brûlée


Vaja läheb (4vormi):

4 munakollast
300 ml vahukoort
1/4 piima
45 g rafineerimata roosuhkrut
pool vaniljekauna (Soovitan kasutada ehtsat vaniljekauna mitte vanillisuhkrut ega vanilliekstrakti, sest maitsevahe on tuntav.)
peale: 7-8 tl rafineerimata roosuhkrut

Parima tulemuse saavutamiseks kasuta leeklampi, mis karamellistab suhkrukihi hetkega ilma kreemikihti kuumutamata. Leeklambi puudumisel grilli 250-kraadises ahjus grillelemendi all, kuni suhkur karamellistub.

Valmistamine:

1)Kuumuta koor ja vanillikaun kastrulis keemiseni (kui kasutad vanillsuhkrut, lisa see koos munakollastega.)
2)Sega teises kausis munakollased ja suhkur. 
3)Tõsta koor tulelt ja eemalda vanillikaun.
4)Lõika kaun pikuti pooleks, tõmba seemned noaotsaga seest välja ja sega koore hulka. 
5)Vispelda koor munakollasesegu hulka.
6) Vala segu tagasi kastrulisse, aseta kuumaveevanni kohale ja kuumuta pidevalt segades umbes 15 minutit, kuni see veidi pakseneb. 
7)Segu konsistents peaks olema umbes nagu vahustamata külmal vahukoorel (ei tohi muutuda vanillikastmeks, muidu läheb ahjus küpsetades tükki).
8)Kuumuta ahi 175 kraadini. 
9)Vala brüleekreem ahjupannile asetatud vormidesse, nii et need oleksid 2/3 ulatuses täidetud. 
10)Vala pannile nii palju sooja vett, et vormid oleksid 2/3 ulatuses vees.
11)Küpseta 35-45 minutit. 
12)Võta välja, jahuta ja hoia kuni serveerimiseni külmkapis. 
13)Sõelu vormide peale kiht tuhksuhkrut ja karamellista leeklambiga või 250-kraadises ahjus grillelemendi all. 
Serveeri kohe näiteks värskete marjadega.
NB!Seda kõike võid vabalt teha ka päev varem ja hoida vorme kuni karamellistamiseni külmas.

Originaalne Retsept

0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena