Vaja läheb:
Sai- kogus oleneb vormi suurusest, minul läks umbes pool pätsi3 muna
piim
kaneel
suhkur
4 keskmist õuna
soovi korral moosi
natuke võid
Valmistamine:
1)Sai ja õunad lõigata väkesteks kuubikuteks (õunal südamik välja lõigata). Mida väiksemad tükid, seda parem.2)Määri võiga vorm seest kokku ja lao esimene kiht saiakuubikuid.
3)Õunakuubikud eraldi kausis kaneeli ja suhkruga läbi segada. Koguseid ei oska öelda, ma panin suhteliselt suvalt.
4)Kiht õuna, kiht saia, kiht õuna ja valasin tikrimoosi lõpu õunte peale.
Viimase kihina peaks jääma saiakiht.
5)Kasutasin seda samust tühja õunte kaussi ja lõin sinna 3 muna lahti. Klopi piimaga ilusti segamini.
6)Vala munamix ühtlaselt vormi peale. Kui tundub kuiv jääma, vala piima juurde. Jälgi, et munamixi piir jääks ülemistest saiakuubikutest 2-3 cm allapoole.
7)Raputa suhkur ja kaneel ühtlaselt vormi peale, kata fooliumiga ning küpseta 200- kraadi juures 30-45 minutit.
8)Serveeri külma piimaga
0 10:
Postita kommentaar