neljapäev, 25. oktoober 2012

Väikesed lihapirukad

Noniii, tuleb tunnistada, et kokamutid on jäänud veidi unarusse kokkamisega. Oleme siiski tudengid ja meilgi tuleb peale kokkamise vahepeal tegeleda ka intensiivselt õppetööga. Loodame, et nüüd vastu jõule saavad meie ahjud ja pliidid rohkem kuumust tunda. Igasugu erinevad ideed on juba soojas. 
Täna ma siis valmistasin lihapirukaid. Tulid teised õige maitsvad. Enamus jõudis reaktiivlennuki kiirusel isa ja venna kõhtu, aga mis peamine- pirukate mõnus lõhn vallutas terve maja ja tekitas hubase jõuluõhtu tunde.



Tainas:
25 gr pärmi
5 tl suhkurt
1 tl soola
9-10  dl jahu
3 dl leiget vett
4 spl õli

Täidis:
250 gr hakkliha
1 keskmine sibul
0.5 dl keetmata riisi
1 muna
hakklihamaitseainet
soola, pipart

Peale määrmiseks:
1 muna

Pudenda pärm kaussi ja hõõru 3 tl suhkruga kuni see on vedeldunud. Seejärel lisa käesoe vesi, ülejäänud 2 tl suhkurt ja sool ning sega. Vala hulka jahu ja sõtku korralikult. Lisa seejärel õli, ning sõtku tainas veel läbi. Kui taigen tundub liiga vedel laua peal rullimiseks, siis lisa juurde jahu. Pane sooja kohta umbes tunniks kerkima.

Kuni tainas kerkib, saad valmistada täidise. Selleks keeda riis pehmeks. Keeda ka hakkliha kergelt läbi  kuni  roosaka värvuse kadumiseni  ( nii jääb liha mahlasem). Prae pannil sibul klaasjaks. Sega omavahel riis, hakkliha, lahtiklopitud muna, sibul ning maitsesta hakklihamaitseainega, soola ja pipraga.

Kerkinud tainas rulli jahusel pinnal ristküliku kujuliseks. Aseta pikkitainast äärele täidist ning keera rulli vorstiks niipalju, et täidis peituks tainasse. Lõika noaga tainaäär katki ning korda sama tegevust seni, kuni tainas ja täidis otsa saavad. Mina sain 3 pikka "vorstijuppi". Meisterdatud vorstid lõika umbes 2 cm laiusteks juppideks ning aseta ahjuplaadile. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 175 kraadises ahjus seni, kuni pirukad on pealt kuldpruunid.






0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena