neljapäev, 13. september 2012

Vaniljepuding

Teen väikest promo Selveri köögile, aga mis parata, nende puding on võrratu ja sealt sain inspiratsiooni koduse pudingu jaoks. Üritasin siin googeldada retsepte, aga vasteks tulid piimakissellid, mis on segamini aetud pudinguga, või olid retseptid väga kahtlased. Ingliskeelsed vasted on pudingu tegemise jaoks parimad.

Vaja läheb:

0,5 liitrit piima
väike kohvikoor
5 spl valget suhkrut
1 spl vaniljesuhkrut
3,5 spl kartuli/maisitärklist
teelusika otsatäis soola
1,5 teelusikatäis vaniljeekstrakti
1 spl jagu võid
1 munakollane

NB! Kindlasti peab potil olema paks ehk topeltpõhi, muidu jääb puding põhja kinni ja kõrbeb ära
NB! Kindlasti ei tohi puding minna keema!

Valmistamine:

1)Sega kokku suhkur, tärklis, sool
2)Vala piim ja kohvikoor potti ning soojenda keskmisel tulel kuni äärtesse tekivad väiksed  mullikesed
3)Eralda munakollane, klopi tassis vahtu ning lisa piima hulka. Kloppisin kahvliga muna piima sisse.
4)Supilusikahaaval raputa suhkru-soola-tärklise segu piima sisse ja sega- nii ei tohiks tekkida tükke
5)Lisasin spl otsatäis tärklist juurde, sest puding ei tahtnud üldse pakseneda (või siis ma olin liiga kannatamatu) ning kohe tekkis ka probleem, et põhja tekkisid klimbid- hakkasin kahvliga pudingut kloppima (nagu muna klopiks) ja probleem kadu.
6)Kloppisin nii kaua kuni puding oli ilusti paks. Tõsta pott tulelt ja lisa vaniljeekstrakt- sega ühtlaseks ning lisa või- sega.
7)Jahuta enne serveerimist (PS!Soovitan pudingu kohe magustoidukaussidesse tõsta)


Serveerisin purustatud küpsisepuru ja  Kätlini tehtud hurmaamoosiga, 
mille retsept on SIIN



1 10:

  1. Mainin, et maisitärklist (vs kartuli tärklist) peab minutijagu keetma, aga see ei jäta tugevat tärklise maitset. Tekstuur ei ole ka päris sama. Maisitärklis ei ole nii nõudlik, aga kartulitärklisega tuleb mõnusam-siidisem.

    VastaKustuta

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena