reede, 21. september 2012

Grissini ehk Itaalia kõrsikud

Need kõrsikud on nii mõnusad krõbistamiseks, eriti maitsvad kui on veel enda tehtud kah! Minu tehtud kõrsikud tulid jube magedad,  niiet kel soovi, lisage nt 3 tl soola.

Vaja läheb:

1spl värsket pärmi või 1/3 pakki kuivatatud pärmi
pool tassi sooja vett
1 tl soola
näpuotsatäis suhkrut
soovi korral 2  spl linnaseekstrakti
2 tassi valget jahu
seesamiseemneid või mooniseemneid

Kogus: umbes 30 kõrsikut

Valmistamine:

1)Soojenda kuuma veega segamiskauss ning nõruta.
2)Pane pärm kaussi ning vala peale soe vesi.
3)Lisa suhkur ja sega, kuni pärm on sulanud. Lase seista.
4)5-10 min pärast peaks pärm vahutama.
6)Sega puulusikaga hulka linnaseekstrakti, sool ja 1/3 jahust.
7)Sega hulka teine jahukolmandik.
8) Sega lusikaga, kuni tainas hakkab kausiäärte küljest lahti tulema.
10) Raputa jahu tööpinnale ja sõtku tainast umbes 8 min. Tainas peaks olema pehme ja vetruv, vormi sellest pall.


11)Võta tainast pähklisuurune tükk ja rulli seda näppude vahel. Peaksid tekkima väiksed ''vorstikesed''. NB! Raputa jahu lauale, et ''vorstikesed'' laua külge ei jääks. Peaks tulema kuskil 30 pätsi.


Mulle tundub, et minu ''vorstikesed'' tulid natuke suured, soovitan väiksemad teha

12)Pane tainatükk puhtale tööpinnale, millel ei ole jahu ning rulli tainast mõlema käe väljasirutatud sõrmede all, liigutades käsi edasi- tagasi. Tekib umbes 1cm jämedune pulk. Kui soovid, siis rulli moodi- või seesamiseemned pulga peale.


13)Pane pulgad kergelt õlitatud küpsetusplaadile. Vaata, et kõik pulgad oleksid enam-vähem ühejämedused.

14)Kata kandik rätikuga (las kõrsikud kerkivad) ja kuumuta ahi 200-kraadini. Küpseta 8-10 min, võta ahjust välja ja pööra nad teistpidi, pane veel 6-7 min ahju.
NB!Ära lase grissini'l  pruunistuda.

0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena