pühapäev, 2. september 2012

Muhvini eri!

Laupäeva hommikul tulin koju ja köögis ootas mind ees kauss muhvinitega, mille põhjad oli kergelt kõrbenud. Tundus, et väga kellegile need peale ei läinud. Mõtlesin, et jõle nadi oleks ka need ära visata, sest sokolaadi muhvinid on iseenesest päris head. Tsekkisin siis külmkappi ja nuputasin veidi ning hakkasin siis kergelt eksperimenteerima. Esimesena valmis kodujuustu-hapukoorekook, mis maitses ülihea nii soojalt kui ka külmalt. Üle jäi mul veel viis õnnetut muhvinit, millest valmistasin kaks pisikest koogikest, kus täidiseks ja katteks sai hapukoor. Panen need retseptid ka siis siia kirja, juhul kui kellegil juhtub ka suurest muhvini küpsetamisest muhvineid üle jääma ja ei tea, mida nendega peale hakata.

KODUJUUSTU- HAPUKOOREKOOK

                                       

Täidis:
400 gr kodujuustu
200 gr hapukoort
2 muna
1 dl suhkurt
1 spl jahu
3-4 spl sidrunimahla (kui meeldib kergelt sidrunisema mekiga kook, siis panna rohkem)
1 tl vanillsuhkurt

Põhi:
10 muhvinit
25 gr võid
1-2 spl hapukat mahla

Põhja valmistamiseks pudista kaussi muhvinid (muidugi kõrbenud põhjad lõikasin ma ära) ja lisa sulatatud või ning mahl. Sega ühtlaseks massiks. Mul jäi see mass veidi tükiline aga ahjus küpses ilusti ühtlaseks. Suru tainas ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi ning seejärel pane täidise valmistamise ajaks külmkappi ( päris hea oleks, kui ta seal on umbes pool tundi).
Sellised olid muhvinid

Täidise valmistamiseks sega omavahel kodujuust, hapukoor, muna (eelnevalt lahti klopitud), suhkur, sidrunimahl, vanillsuhkur ja jahu.

Vala täidis põhjale ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes tunnike või kuni kook on pealt ilusa
kuldpruuni jume saavutanud.
Kook soojalt
Serveerides soojalt soovitan kasutada lisandina maasikatoormoosi, mis annab mõnusa maitsenüansi juurde.



VÄIKESED  MUHVINIKOOGIKESED
2 tk

                                


5 muhvinit
1 dl hapukoort
Suhkur
Vanillsuhkur
Hapukat mahla
Meelepärane moos

Hapukooresegu valmistamiseks sega omavahel hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur. Suhkurt ja vanillsuhkurt pane oma maitse järgi ja tee täpselt nii magus kui meeldib.

Lõika põhjaks jäävatelt tükkidelt pealt ära muhvini pealmine osa. Kasta põhi mahla sisse ja aseta taldrikule või muhvinivormi. Määri peale kiht moosi ja hapukooresegu.

Üks issile ja teine vennale :)

See muhvin, mis peale jääb, sellelt lõika ära põhjaosa. Kasta samuti mahla sisse ja seejärel aseta see alumisele tükile, mis on eelnevalt määritud moosi ja hapukoorega. Nüüd kata koogike üleni hapukoore kihiga. Viies muhvin pudista kausis ja kasuta koogi kaunistamiseks. Samuti võid kaunistamisel kasutada erinevaid marju või sokolaadi. Tuleb lihtsalt loominguline olla



0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena