reede, 31. august 2012

Porgandikeeks


Vaja läheb:


350 g porgandeid (3 suurt porgandit)
3 muna
2 dl rafineerimata roosuhkrut
1,5 dl (päevalille)õli
3,5 dl nisujahu
2 tl kaneeli
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kardemoni

Kate:
150 g hapukoort
vanilliekstrakti või 1 tl vaniljesuhkrut
sidrunimahla
2spl suhkrut (rafineerimata)
purustatud ja röstitud metsapähkleid
füüsaleid

Valmistamine:

1)Koori ja riivi porgand peene riiviga
2)Kalla õli riivitud porgandile ja sega läbi. Pigistasin ka natuke sidrunimahla hulka
3)Sega omavahel kuivained
4)Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks
5)Mikserda madalate pööretega vahustatud munade hulka esmalt õliga segatud porgand, seejärel sega juba lusikaga kuivained
6)Sega tainas ühtlaseks ning vala lahtikäivasse koogivormi - küpseta 175 kraadiga 1 tund
7)Kate: sega kokku hapukoor,vanill,sidrunimahl ja suhkur
8)Vala kate keeksile, raputa pähklipuruga üle
9)Määri kate keeksile, kui keeks on jahtunud.
10)Puista kattele peale purustatud ja röstitud metsapähkleid ning kui soovid, siis kaunista füüsalitega




0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena