neljapäev, 16. august 2012

Banaanijäätis mesikäpakommi ja mündilehega


Eee... mida teha 15 kg banaaniga? Ahviks süüa?
Küll sai nendest erinevaid küpsetisi ja jooke proovitud, aga üheks kõige paremaks leiutiseks osutus banaanijäätis.Ise ka algul ei uskunud, et ainult banaanist on võimalik jätsi teha. Aga mis peamine- maitsev, tervislik, kerge ja lihtsalt valmiv. Lisandina lisasin mina mesikäpakomme ja piparmündilehti. Järgmine kord on plaanis proovida punassõstardega. Lisan siia kogused, millest ma tegin. Jätkub umbes 3-4 inimesele.


7-8 banaani või nii palju kui süüa ära jaksad
peotäis piparmündilehti
3 mesikäpakommi (mida rohkem, seda uhkem :) )


Tükelda banaanid ja pane paariks tunniks külmukisse. Minul seisid nad seal paar päeva ja seepärast pidin kuskil pool tundi toasoojas neid soojendama.


Pane banaanid blendrisse ( võib ka saumikserit kasutada) ja lase max kiirusel seni kuni saad ühtlase konsistendiga jäätise. Vahepeal lisasin muidugi ka kommid ja mündilehed. Kui segu tundub liiga paks olevat siis lisa törts piima/koort või mõnd jooki, mida saad huvitavama maitse andmiseks kasutada.


Kõige parem on muidugi serveerida koheselt aga kui jääb üle, siis panna karpi ja uuesti külma.


Maitseb tõesti nagu päris jäätis !!!

0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena