teisipäev, 7. august 2012

Tomatid omas mahlas

Kõik viljad hakkavad juba nii massiivselt valmima, et tuleb nendega ruttu midagi peale hakata. Saaremaa vanaema ja vanaisa saatsid nii palju tomateid, et need tuli purki marineerida:

Vaja läheb:

1kg tomateid
1l tomatimahla
pool supilusikatäit soola
tilli
soovi korral aedube
basiilikut
küüslauku
peterselli

Valmistamine:
1) Valminud tomatid blanšeerida (panna keevasse vette, hoida umb 3 min ja jahuta külmas vees) ja siis koorida.


2) Lõika välja õierao kinnitumise koht.
3) Vala tomatimahl potti, lisa soola ja sega kuni sool on sulanud.

4) Täida steriliseeritud purgid tomatitega, ubadega.

5) Vala peale tomatimahl

6) Vastavalt maitsele lisa rohelist (till,basiilik,petersell jne)

7) Pastöriseeri purgid umb 10- 15 min (oleneb purgi suurusest)
vanavanaema,vanaema ja ema panevad alati rätiku 
potti.

8) Keera purkidele kaaned peale ja säilita jahedas kohas

0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena