pühapäev, 5. august 2012

Sibula-singipirukas


Laupäeva hommikul, või pigem siiski juba lõunal, ärgates oli mul ainult üks mõte peas- täna tahan ma midagi küpsetada. Hakkasin siis erinevates kokkamisblogides tuulama. Tuulasin mitumitumitu  kogu läbi. Panin ka mõned huvitavamad ja paremad retseptid kõrvale, muidugi magusad koogid. Ühel hetkel andis aga Kata  mulle teada, et täidab täna enda lubaduse ja küpsetab mulle oma firmakooki. Niisiis ma mõtlesin, et oleks tark tegu üks soolane pirukas ahju pista. Esimene mõte oli sibul. Tuulasin siis edasi blogides ja kogusin mõtteid teostamiseks. Nii sündis kokku minu omalooming, mis maitses ülihea. Ainult vend kurtis, et mage oli , aga ülejäänutele meeldis see väga.


Antud kogusest valmib suur plaaditäis. Ümmarguse vormi tarvis vähendada koguseid poole võrra.

Vaja läheb:

Põhi:
30 gr pärmi
4 dl nisujahu
4 dl odrajahu
2 tl suhkurt
0.5 tl soola
3 dl vett
2 spl õli

Kate:
700 gr sibulat
300 gr singitükke
150 gr juustu
4 muna
3 dl piima
Sool
Pipar

Valmistamine:

Põhja valmistamiseks pudenda pärm kaussi ja hõõru suhkruga ning jäta vedelduma (~ 7min). Vala kaussi leige vesi, lisa vedeldunud pärm. Lisa jahu, sool, suhkur ja õli ning seejärel sõtku tainaks. Lase tainal kinnikaetult soojas kohas kerkida ~45 min.

Katte valmistamiseks prae pannil sibul, umbes 10 minutit. Tõsta jahtuma. Sega omavahel muna, piim, sool ja pipar.


Suru tainas ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud pannile ( võib ka panni võiga määrida ja siis sinna laotada). Laota peale singitükid ning seejärel praetud sibul. Raputa peale riivjuust ning seejärel kalla ühtlaselt peale muna-piimasegu.
Küpseta 180 kraadises ahjus 35-40 minutit või kuni pirukas on pealt kuldpruun.




Enne serveerimist lase veidi jahtuda. Pirukas on parim nii soojalt kui ka külmalt. Et kirss ka koogi otsa saada, rüüpa sooja piruka kõrvale külma piima. 

0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena