Antud kogusest
valmib suur plaaditäis. Ümmarguse vormi tarvis vähendada koguseid poole võrra.
Vaja läheb:
Põhi:
30 gr pärmi
4 dl nisujahu
4 dl odrajahu
2 tl suhkurt
0.5 tl soola
3 dl vett
2 spl õli
Kate:
700 gr sibulat
300 gr singitükke
150 gr juustu
4 muna
3 dl piima
Sool
Pipar
Valmistamine:
Põhja valmistamiseks
pudenda pärm kaussi ja hõõru suhkruga ning jäta vedelduma (~ 7min). Vala kaussi
leige vesi, lisa vedeldunud pärm. Lisa jahu, sool, suhkur ja õli ning seejärel
sõtku tainaks. Lase tainal kinnikaetult soojas kohas kerkida
~45 min.
Katte
valmistamiseks prae pannil sibul, umbes 10 minutit. Tõsta jahtuma. Sega
omavahel muna, piim, sool ja pipar.
Suru tainas
ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud pannile ( võib ka panni võiga määrida ja siis
sinna laotada). Laota peale singitükid ning seejärel praetud sibul. Raputa
peale riivjuust ning seejärel kalla ühtlaselt peale muna-piimasegu.
Küpseta 180
kraadises ahjus 35-40 minutit või kuni pirukas on pealt kuldpruun.
Enne serveerimist
lase veidi jahtuda. Pirukas on parim nii soojalt kui ka külmalt. Et kirss ka
koogi otsa saada, rüüpa sooja piruka kõrvale külma piima.
0 10:
Postita kommentaar