kolmapäev, 15. august 2012

Hurmaamoos



Sain ema käest suure korvi küpseid hurmaasid. Niikaua kuni jaksasin, sõin neid niisama. Äärmiselt vitamiinirohked ja tervislikud teised. Aga palju sa ikka jaksad süüa, kui oled peres ainuke, kes neid armastab. Niisiis tuli mõttesse, et peaks ehk proovima moosi nendest teha. Hakkasin siis hoolega guugeldama ja moosiretsepti otsima. Ühe päris asjaliku leidsin siit. Kohendasin veidi retsepti kuna tegin tunduvalt suurema koguse. Hurmaamoosi maitse tuli lõpuks päris huvitav välja. Sellist moosi paneks meelsasti pannkoogile või mõnele muule koogile, mis nõuab magusat moosi kerge sidrunise mekiga.


1-1,5 kg kooritud ja tükeldatud hurmaad
100 gr suhkurt
6 sidrunit
2 tl vanillsuhkurt

Koori ja tükelda hurmaa potti, kus hakkad moosi keetma. Koorimisel võid kasutada juurviljanuga.. Kindlasti eemalda ka vilja tumedad laigud. 
Koori sidrunid juurviljanoaga. Sidrunikoori keeda (mõru maitse kaotamiseks) eraldi nõus 5-10 minutit ja loputa külmas (keemisprotsessi kaotamiseks) vees. Ülejäänud sidrunitest pressi välja värske mahl.


Lisa hurmaale suhkur, vanillsuhkur ja sidrunimahl. Hauta tasasel tulel umbes tunnike. Lõpupoole lisa ka sidrunikoored.



Kuna mul ei haudunud hurmaa ühtlaseks  massiks, siis lasin blendris suhteliselt büreeks ja lasin veel korra pliidil kuumeneda moosil. Muidugi kui soovid seda moosi tükkidena, siis ära blendrisse pista:) Püreestamise tõttu kaotas ka moos oma ilusa värvuse ja pildil näeb pigem välja nagu beebide purgitoit :)



Lõpuks pane moos purkidesse ja sule õhukindlalt.

0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena