pühapäev, 12. august 2012

Kaneelilõõts ehk rebitav kaneelisai

Kätlin leidis retsepti, Kätlin tegi esimesena ja Kätlinil läks see metsa natuke.
Ma vaatasin retsepti, proovisin teisena ja tuli enam-vähem välja (üle kivide ja kändude muidugi :D)


Vaja läheb:


Tainas

5,5 dl jahu
0,5 dl suhkrut
2 tl kuivpärmi
0,5 tl soola
60 g võid
0,6 dl piima
0,5 dl vett
2 muna
1 tl vanilliekstrakti

Tainas tuli mull jube vedel, nii et lisasin jahu ikka päris hulgim juurde.

Täidis:

2 dl suhkrut
2 tl kaneeli
0,5 tl muskaati
60 g võid

Valmistamine:


Tainas:
1)Sega suures kausis kokku 4 dl jahu, suhkur, pärm ja sool.

2)Klopi teises kausis lahti munad.

3)Kuumuta väikses potis piima ja võitükke seni, kuni või on sulanud. 
4)Tõsta pott tulelt ja vala juurde vesi ja vanilliekstrakt, sega ning lase veidi jahtuda.

Vanilliekstrakt mida ma kasutan (on Mauritiuselt toodud)

5)Vala vedelik jahusegu hulka ja sega.

6)Lisa munad ja ülejäänud jahu ning sega kuni tainas on ühtlane. Tainas jääb ülimalt kleepuv.

7)Pane tainapall suurde ÕLITATUD kaussi toidukile ja rätiku alla ja jäta tunniks sooja kohta kerkima.

Mul oli korter üsna jahe, tegin leige vesivanni ja katsin rätikuga


Kuni tainas kerkib, valmista täidis:
1)Sega kokku suhkur, kaneel ja muskaat. 

2)Sulata või  ja vala suhkru,kaneeli ja muskaadi hulka. Tuleb selline tumepruun möks.

8)Originaalse retsepti järgi peaks kerkinud taignasse umbes 2 spl jahu sõtkuma, minu taigen oli ikka maru vedel ja seda oli võimatu rullida. Lisasin võib-olla isegi 6 spl jahu.
9)Lase 5 min kerkida
10)Rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks, ristkülikukujuliseks ja pintselda tainas üle sulavõiga, puista peale kaneelisegu. 

11)Lõika tainas noaga kuueks pikaks ribaks ja tõsta üksteise peale 

pilt 

12) Lõika kuhi lõika omakorda kuueks ruuduks.
 minul ei kukkunud nii ilusad ribad ja ruudud välja, seepärast laenasin pildid originaalsest blogist

13)Lao ruudukesed õlitatud vormi (minul rohkem nagu plönnid). Lase vormis 30-45 min rätiku all kerkida.




14)Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 30- 35 minutit.
15)Lase saial vormis 30 minutit jahtuda ja eemalda seejärel vormist ning serveeri.








2 10:

  1. Ei läind metsa, lõõtsast sai lihtsalt päts:D Ja järgmine päev telliti seda pätsi juurde

    VastaKustuta
  2. noh jah, selles mõttes läks metsa, et ei tulnud lõõts ju :D

    VastaKustuta

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena