reede, 31. august 2012

Sachertorte

Kuna ema sünnipäevaks oli vaja kook küpsetada, otsustasin ma proovida teha kuulsat Austria Sacher-torti. Totaalne fail, et mu kaameras polnud mälukaarti  sees ja ma niisama tühja klõpsutasin (lõpptulemusest tegin pilte) -.-
Tordist siis nii palju, et selle ajalugu ulatub 19. sajandi keskpaika, mil Sacheri-nimelises hotellis Viinis hakati valmistama seda kooki. Retsepti hoiti küll kaua salajas, kuid nüüdseks on see üsnagi avalik info, samas kaitstakse originaalset Sacher-torti nii rangelt, et seda nime kandvad tordid on müügil vaid Viinis ja Sazburgis.

Vaja läheb:


125 g võid
1,25 dl suhkrut
4 muna
125 g mõrušokolaadi (Bitter)
1,75 dl nisujahu
noaotsatäis soola
150 g aprikoosimoosi, milles ei ole tükke. Kui on, siis mikserda püreeks.

Glasuur:
75 gr mõrušokolaadi
1 tl võid
1 dl rasvast piima (või koort)
2 tl suhkrut

Kaunistused:
100 gr valget šokolaadi
foolium

Valmistamine:
1)Vahusta või ja suhkur
2)Vahustamist peatamata lisa munakollased
3)Eraldi nõus vahusta munavalge
4)Esimesse nõusse lisas jahu, veidi soola ning sulanud šokolaadi (vesivannis enne sulatatud), sega kõik läbi. 5)Viimasena lisas munavalge ning segas veelkord ettevaatlikult läbi
6)Tainas valada võiga määritud lahtikäivasse ahjuvormi ning küpsetada 180 kraadiga pöördõhu funktsiooniga ahju keskosas 40 minutit.
7)Võta kook ahjust välja ning lase maha jahtuda
8)Lõika kook keskelt pooleks ning määri vahele kuumaks aetud aprikoosimoosi (moos peab olema nagu püree, ilma tükkidet)
9)Enne glasuuri valmistamist  valmista kaunistused: sulata veevannis valge šokolaad ning hakka luskikaga/noaga kaunistusi tegema (vaata, et liiga õhukesi ei tee, nii lähevad kaunistused katki). Pane sügavkülma tahenema.
10)Glasuur: sulata potis 1 tl võid, 75 g mõrušokolaadi ning pidevalt segades 1 dl piima ja 2 tl suhkrut. 11)Kallasin glasuur tordi peale ning määri lusikaga ka külgedele.




0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena