Minu täiesti
esimesed marineeritud seened üldse. Kommentaariks ütlen veel ainult nii palju,
et üks minu tuttav, kes on suur seenesõber, sõi korraga peaaegu terve purgi tühjaks. Ilmselt
järgmise söön ise: )
Retsepti algidee
on pärit Nami-Nami kodulehelt. Kuna mulle meeldib kui marinaadis on rohkelt sibulat ja
porgandit, siis lisasin neid veidi rohkem sekka. Siin ka siis retsept minu kogustega, millest valmis 3 pooleliitrist purki.
Kukeseeni
Marinaad:
- 1 l vett
- 2 sl soola
- 3 sl suhkrut
- 2 tk sibulat
- 3 tk porgandit
- 5 tera musta pipart
- 3 tera vürtspipart
- 2 tk loorberilehte
Valmistamine:
Keeda vett soola ja suhkruga ~3 minutit. Lisa kooritud
porgandi- ja sibularattad. Keeda need poolpehmeks (2-3 minutit), siis lisa
vürtsid. Tõsta pott tulelt ja lase marinaadil tõmmata. Pane puhastatud kukeseened marinaadi sisse ning keeda 5-10 minutit. Lisa
äädikas ja keeda veel mõni minut. Vajadusel võta ära üleliigne vaht.
Tõsta seened vahukulbi abil purkidesse, vala peale keev marinaad. Sulge purgid õhukindlalt.
aga palju äädiat panna?
VastaKustutaPalju tuleb panna kukeseeni?
VastaKustuta