pühapäev, 9. september 2012

Suur õunapirukas

See retsept pärineb nam-nami kodulehelt. Päris selline ta mul välja ei tulnud nagu sealsed pildid näitasid. Rullisin vist taina liiga õhukeseks. Maitse oli see eest hea- nagu sööks küpsist kaneelise õunamoosiga. Jah täpselt, kellele see ei meeldiks. Samuti võib õunte asemel kasutada mõnda meelepärast moosi, mis peaks olema magus kuna tainasse ei ole suhkurt üldse lisatud. Antud kogusest valmib väiksem ahjuplaaditäis.



Tainas:
200 gr võid
200 gr hapukoort 20%
350 gr nisujahu
soola

Õunatäidis:
400 gr õunu või mõnda magusat moosi.
kaneeli
suhkurt

muna määrimiseks

Sulata või ja lisa hapukoor, jahu ning veidi soola. Pane külmkappi pooleks tunniks seisma. Soojalt on tainas üpris pehme, aga külmas olles tõmbab kõvaks. Vahepeal koori ja lõikad õunad viiludeks.
Jaota tainas kaheks osaks. Kõigepealt rulli üks osa ja aseta see ahjuplaadile. Tee ka kahvliga augud sisse, siis ei teki õhumulle, mis küpsedes tekkida võivad. Aseta sinna peale õunaviilud ning puista üle suhkru ja kaneeliga. Seejärel rulli teine pool, tee kahvliga augud ja aseta õunaviilude peale. Pigista servad omavahel korralikult kinni, et täidis ei hakkaks välja voolama.
Klopi lahti muna ja pintselda kook sellega üleni.

Küpseta 200 kraadises ahjus umbes pool tundi või kuni kook on pealt kuldpruuni jume saavutanud.



0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena