esmaspäev, 24. september 2012

Kolme juustu peedivorm

See vorm valmis suurest armastusest peedi vastu. Sobib nii iseseisvaks roaks kui ka lisandiks mõne prae kõrvale. Mulle maitses kõige rohkem järgmisel päeval külmalt sooja tatra kõrvale süüa. Kujutan ette, et selline peedivorm sobib ka hästi lisandina jõuluks sealiha kõrvale.




Vaja läheb:

1 sibul
1 küüslauguküüs
500 g peeti
75 g suvikõrvitsat
2 porgandit
100 g sinihallitusjuustu
3 dl piima
3 muna
125 g mozzarellat
soola, pipart
3 viilu tavalist Eesti juustu

Valmistamine:

Koori ja puhasta peedid, sibul, küüslauk, suvikõrvits, porgandid. Haki sibul ja küüslauguküüs ning prae need pannil klaasjaks (raputa sibulatükkidele peale veidi soola- nii ei kõrbe see ära). Riivi ülejäänud köögiviljad jämeda riiviga (kui võimalus, soovitan kasutada köögikombaini, et oma käsi peedi punasest värvist säästa. Sega kokku riivitud peet, suvikõrvits, porgand ning praetud sibul. Maitsesta soola ja pipraga. 


Jaota riivmass silmaga kolmeks ning pane 1 osa võiga määritud ahjuvormi, laota selle peale veidi üle poole murendatud sinihallitusjuust, seejärel pane veel üks kiht riivmassi ning aseta peale tavalise juustu viilud. Kata järelejäänud riivmassiga. 


Sega omavahel piim ja munad. Vala vormi



Kõige peale laota viiludeks lõigatud mozzarella. Küpseta 180 kraadi juures 1 tund. Umbes 10-15  minutit enne ahjust välja võtmis murenda peale veel järelejäänud sinihallitusjuust. 

0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena