Need pannkoogid on rohkem Ameerika pannkookide poodi: paksud, kuldsed ja üksteise peale laotavad.
Vaja läheb:
200 g nisujahu
3 dl 2.5% rasvasisaldusega piima
3 tl suhkrut
paar tilka vanilliekstrakti
kui ekstrakti pole, siis 2 tl vanillisuhkrut
3 muna
võib lisada ka vett, mina seda ei teinud
1 spl toiduõli tainasse
toiduõli pannile
teelusika otsatäis küpsetuspulber
ja misiganes sa pannkoogi peale panna tahad. Pildil olev pannkook on vahtrasiirupi, kaneeli ja võiga.
Valmistamine:
1)Sega/mixerda omavahel kõik koostisained ühtlasek: muna-suhkur-ekstrakt-piim-jahu- küpsetuspulber--piim-jahu (jälgi, et tainasse ei tekiks tükke. Kui tekib, siis litsu need lusikaga vastu kausi äärt katki)
2)Lase tainal umbes 10 minutit seista
3) Vala imenatukene õli pannile ja aja pann kuumaks (tõsta kulbiga tilk tainast pannile: kui säriseb- valmis, kui mitte-küta veel)
4)Hakka aga küpsetama! Tõsta tainas kulbiga panni keskele. PS. vaata, et tainas oleks ühtlase kihina pannil ehk võta pann kätte ja liiguta seda rahulikult.
5)Ära ehmata kui pannkook natuke mullitab (küpsetuspulbri pärast) ja muutub jäigaks. Kui pannu on alt kuldne, viska teine pool päevitama. Taldrikul jahtudes muutub pannu pehmemaks nagu tavaline kook.
6) Kui sul on teflonpann (mille pind pole rikutud), siis ei ole õli rohkem vaja kui imenatuke iga 3-4 pannkoogi tagant.
0 10:
Postita kommentaar