Vaja läheb (kogused olenevad plaadi suurusest):
500gr hakkliha
400 gr juurvilja
segu ( meie kasutasime poest ostetud ja külmutatud juurviljasegu)
4 porgandit
300gr riivjuustu
(kui oled suur juustusõber, võid ka rohkem panna)
400ml kohvikoort
Keetmata kartult
3 kihi jagu
1 dl ketšupit
Must purustatud
pipar
Hakklihamaitseaine
Sool
1. Koori kartul
ja porgand ning lõika õhukesed viilud.
3. Prae pannil
hakkliha. Maitsesta soola, pipra ja hakklihamaitseainega.
Lisa ketšup kui liha on praetud ning sega. Soovitan pannilabidaga hakkliha väiksemateks tükkideks teha kui siin pildil, siis jätkub hakkliha ühtlasemaks jaotamiseks.
3. Määri pann
õli/võiga ning laota kartuliviilud ühtlaselt pannile. Lisa pool hakklihast, umbes pool juurviljasegust ja porgandiviiludest ning puista juustuga üle. Korda sama tegevust alustades
kartulist.
3. Kolmanda
kihina laota ainult kartulid. Kalla vormile kohvikoor, ära unusta ka nurgad ja ääred kohvikoorega üle valada. Kata vorm fooliumiga ja
küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit. Võta vorm ahjust välja, eemalda foolium
ja küpseta veel umbes 50 min.
Võta
uuesti vorm ahjust välja (Jälgi, et kartul oleks pehme, proovi kahvliga alumiste kihte) ja puista juustuga üle ning lase ahjus juustul ära
sulada.
4. Lõika vormist tükid ja aseta õrnalt taldrikule. Lisa natuke värsket (kurk, tomat) ning maitse järgi hapukoort/ ketšupit.
Vorm tuleb mahlane, aga samas krõbe.
Head isu!
Liisa ja Kätlin
0 10:
Postita kommentaar