esmaspäev, 16. juuli 2012

Kartulivorm hakkliha, juustu ja juurviljadega


Vaja läheb (kogused olenevad plaadi suurusest):
500gr hakkliha
400 gr juurvilja segu ( meie kasutasime poest ostetud ja külmutatud juurviljasegu)
4 porgandit
300gr riivjuustu (kui oled suur juustusõber, võid ka rohkem panna)
400ml kohvikoort
Keetmata kartult 3 kihi jagu
1 dl ketšupit

Must purustatud pipar
Hakklihamaitseaine
Sool


1. Koori kartul ja porgand ning lõika õhukesed viilud.

3. Prae pannil hakkliha. Maitsesta  soola, pipra ja hakklihamaitseainega. Lisa ketšup kui liha on praetud ning sega. Soovitan pannilabidaga hakkliha väiksemateks tükkideks teha kui siin pildil, siis jätkub hakkliha ühtlasemaks jaotamiseks.

3. Määri pann õli/võiga ning laota kartuliviilud ühtlaselt pannile. Lisa pool hakklihast, umbes pool juurviljasegust ja porgandiviiludest ning puista juustuga üle. Korda sama tegevust alustades kartulist.

3. Kolmanda kihina laota ainult kartulid. Kalla vormile kohvikoor, ära unusta ka nurgad ja ääred kohvikoorega üle valada. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit. Võta vorm ahjust välja, eemalda foolium ja küpseta veel umbes 50 min.
Võta uuesti vorm ahjust välja (Jälgi, et kartul oleks pehme, proovi kahvliga alumiste kihte) ja puista juustuga üle  ning lase ahjus juustul ära sulada.

4. Lõika vormist tükid ja aseta õrnalt taldrikule. Lisa natuke värsket (kurk, tomat) ning maitse järgi hapukoort/ ketšupit.


Vorm tuleb mahlane, aga samas krõbe.
Head isu!
Liisa ja Kätlin

0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena