Kellele siis ei
meeldiks pitsa? Üks äärmiselt lihtsalt ja kiiresti valmiv söök ja mis
peamine... ÜLIMAITSEV.
Põhja idee on
võetud kokkama@blogspot.comtoidublogist. Kui odrajahuga põhja ei soovi teha,
siis ordajahu asemel kasutada tavalist nisujahu.
Peale selle põhja
avastamist, ei ole ma ühtegi muud pizzapõhja proovind. Minu vaieldamatu LEMMIK.
Põhi:
3 dl vett
25 g presspärmi
0,5 tl soola
2 tl suhkrut
3,5 dl nisujahu
25 g presspärmi
0,5 tl soola
2 tl suhkrut
3,5 dl nisujahu
3.5 dl odrajahu
3 spl õli
3 spl õli
Kate:
Ketšup
400 gr hakkliha
1 keskmine sibul
Pipar,
hakklihamaitseaine, sool
Hapukurki
200 gr juustu
Valmistamine:
Põhja
valmistamiseks pudenda pärm kaussi ja hõõru suhkruga ning jäta vedelduma (~
7min). Vala kaussi leige vesi, lisa vedeldunud pärm. Lisa jahu, sool, suhkur ja
õli ning seejärel sõtku tainaks. Lase tainal kinnikaetult soojas kohas kerkida
~45 min.
Vahepeal prae
hakkliha koos sibulaga. Maitsesta soola, pipra ja hakklihamaitseainega.
Kerkinud tainas
mätsi suurele ahjuplaadile ( võid ka eelnevalt ära rullida ja siis plaadile
panna). Nüüd kata põhi ühtlaselt ketšupi kihiga (panna vastavalt soovile
maitsele, ise koonerdanud ei ole ketsupiga, jääb mahlasem). Nüüd lisada
eelnevalt ära praetud hakkliha. Tunde järgi ka lisada viilutatud hapukurk ja
siis lisa riivitud juust.
Küpseta ~30 min
200 kraadises ahjus.
Enne söömist lase veidi jahtuda.
0 10:
Postita kommentaar