reede, 6. juuli 2012

Odrajahu põhjal hakkliha pizza




Kellele siis ei meeldiks pitsa? Üks äärmiselt lihtsalt ja kiiresti valmiv söök ja mis peamine... ÜLIMAITSEV.
Põhja idee on võetud kokkama@blogspot.comtoidublogist. Kui odrajahuga põhja ei soovi teha, siis ordajahu asemel kasutada tavalist nisujahu.
Peale selle põhja avastamist, ei ole ma ühtegi muud pizzapõhja proovind. Minu vaieldamatu LEMMIK.

Põhi:

3 dl vett
25 g presspärmi
0,5 tl soola
2 tl suhkrut
3,5 dl nisujahu
3.5 dl odrajahu
3 spl õli

Kate:

Ketšup
400 gr hakkliha
1 keskmine sibul
Pipar, hakklihamaitseaine, sool
Hapukurki
200 gr juustu

Valmistamine:
Põhja valmistamiseks pudenda pärm kaussi ja hõõru suhkruga ning jäta vedelduma (~ 7min). Vala kaussi leige vesi, lisa vedeldunud pärm. Lisa jahu, sool, suhkur ja õli ning seejärel sõtku tainaks. Lase tainal kinnikaetult soojas kohas kerkida ~45 min.

Vahepeal prae hakkliha koos sibulaga. Maitsesta soola, pipra ja hakklihamaitseainega.


Kerkinud tainas mätsi suurele ahjuplaadile ( võid ka eelnevalt ära rullida ja siis plaadile panna). Nüüd kata põhi ühtlaselt ketšupi kihiga (panna vastavalt soovile maitsele, ise koonerdanud ei ole ketsupiga, jääb mahlasem). Nüüd lisada eelnevalt ära praetud hakkliha. Tunde järgi ka lisada viilutatud hapukurk ja siis lisa riivitud juust.

Küpseta ~30 min 200 kraadises ahjus.

Enne söömist lase veidi jahtuda.

0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena