pühapäev, 15. juuli 2012

Sushi makra ja suitsulõhega

Sushi on ideaalne toit kuumal suvepäeval, mil tahaks süüa, aga kindlasti mitte midagi rammusat ega rasket. Väga maitsev ja tervislik Jaapani toit on lihtsalt valmistatav ning põnev kogemus põhjamaalastele. 
Kuna meie ''kuum suvepäev'' oli absoluutselt paduvihmane ning igavus sõi juba ajurakke, hakkasime me sushitama ning kujutlesime end olevat eksootilises Jaapanis. 

Vaja läheb:
Bambusmatt
Pulgad söömiseks

Nori lehti
Wasabi
Sushi riis
Sojakaste

1tl äädikas
2tl sool
1tl suhkur

Täidis:
Lõhefilee
Krabipulgad
Kurk
Avokaado


Täidiseks võib kasutada väga palju erinevaid komponente, näiteks sinihallitusjuustu, paprikat, krevette, seesamiseemneid, kalamarja jne...


1. Lase vesi keema, pane riis soolaga, äädikaga ja suhkruga maitsestatud vette ja keeda 5 minutit pidevalt segades. Hauta riisi umbes 15 minutit nõrgal tulel. Kui riis on valmis, kurna ja lase jahtuda.

2. Lõika valmis kurgi- ja avokaadoviilud. Pane valmis krabipulgad ja lõhefilee.

3. Aseta nori leht bambusmatile. Laota peale riis nii, et ülemisest ja alumisest servast jääks umbes 1cm tühjaks. Alumise serva poole aseta krabipulgad või lõhefilee (vastavalt sellele kumba enne soovi teha) ning kurk ja avokaado.

4. Hakka ettevaatlikult bambusmati abil keerama ümmarguseks rulliks. Olles jõudnud ülemise serva lähedale, niisuta serva veega, et  sushi paremini kinnituks. Vajadusel võta ära üleliigne riis. Jätka rullimist kuni oled saanud ilusa ümmarguse rulli.

5. Aseta rull lõikelauale. Võta terav nuga ning kasta see vees märjaks. Lõika 2-2,5 cm suurused tükid ja aseta taldrikule.
 

6. Korda sama suitsulõhega.

7.Või tee kolmanda norilehega megamix ehk pan makra ja suitsulõhe kokku.




8. Kastme valmistamiseks kalla kaussi sojakaste ja vesi. Mõlemaid võrdses koguses.
9. Kui oled ostnud wasabi pulbri, siis pane väiksesse topsi (meie kasutasime viinapitsi) 1tl pulbrit ja 1-2tl kuuma vett. Sega. Wasabit müüakse ka tuubides valmis tehtult aga isiklikult eelistan pulbrit.Olles valmistanud wasabi, lisa seda vastavalt maitsele sojakastmesse.Wasabi on üsna vürtsika, niiet ole ettevaatlik sellega.






Kõige parem on sushit süüa pulkadega. Võta üks tükk, kasta seda kastmesse ja lase heal maitsta !

0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena