See oli minu päris esimene kook, niiet kui mina sain hakkama, saad sina ka !:)
Originaalne retsept on pärit nami-nami.ee lehelt
Põhi:
8 tk Digestive küpsiseid
Mina panin 13 küpsist, kuna minu vorm on väheke suurem ja tahtsin vähe paksemat põhja
2 sl suhkrut
50 g sulatatud võid
Lisasin maasikaviile
Täidis:
400 g Philadelphia toorjuustu (full-fat)
Kuna poes oli tavaline Philadelphia toorjuust otsas, siis kasutasin Philadelphia Milka šokolaadi toorjuustu
75 g suhkrut
2 muna
0,5 tl vanilliekstrakti
Kate:
250 g hapukoort
2 sl suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti
Lisasin Maasikaviile
Valmistamine:
Põhi1)Sega purustatud küpsised, suhkur ja sulatatud või (mikrokas nt)
2)Suru küpsisepuru 20-23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja pane külmikusse
3)Külmikust välja võttes lisasin kihi maasikaviile
Täidis
1)Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga
2)Vala täidis küpsise- ja maasikapõhjale
3)Küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud
4)Lase 20 minutit jahtuda.
NB! Kui kasutad Philadephia šokolaaditoorjuustu, siis vähenda suhkrukoguseid, muidu saab kook õige magus! Muideks, šokolaaditäidis oli väga hea, niiet pole viga, kui tavalist Philadelphia toorjuustu ei leia.
Kate
1)Sega hapukoor, suhkur ja vanill
2)Vala ettevaatlikult jahtunud koogile
3)Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
4)Lase veidi jahtuda ning lisa maasikaviilud
NB!
1) Lase enne serveerimist PÕHJALIKULT jahtuda, muidu kook on üsna lödi ja läheb katki. Mina panin koogi ööseks külmkappi, maitse oli kohe palju-palju parem!
2) Kui sinu vorm on suurem/väiksem, ära unusta koguseid muuta!
Selline tuli minu Manhattani toorjuustu kook välja
0 10:
Postita kommentaar