esmaspäev, 23. juuli 2012

Küüslauguleivad

Ise tehtud küüslauguleivad on mõnusalt soolane suupiste suurema nälja peletamiseks või õhtul teleka ees nosimiseks. Meestele meeldib neid muidugi kõige rohkem  õlle kõrvale nosida.
Mõnele meeldib kui leivakesed on päris krõbedad, mõnele veidi pehmemad. Ise eelistan teha krõbedaid, kuna siis saab teha suurema portsu ning need karpi panna. Kui isu tuleb, noh, siis on ju alati hea võtta. 

Vaja läheb:
Musta-, rukki- või peenleiba (kuidas kellegile maitseb, ma olen tavaliselt rukkileivast teind)
Küüslaugusoola
Õli

Valmistamine:
Lõika leib endale parajateks tükkideks. Mina tegin umbes sellised.


Lase õli pannil kuumaks. Pane leivatükid pannile, prae veidi, lisa küüslaugusoola ja jätka praadimist. Prae seni kuni leib on kergelt tumepruunika jume saavutanud.
Küüslaugusoola lisa vastavalt maitsele. Mõned tahavad soolasemaid, mõned vähem soolasemaid. Mina eelistan seda viimast varianti aga kuna vend ja isa soolasema maitsemeelega siis tuleb mul siiski selle esimese variandi juurde jääda ja küüslaugusoolaga juba ei koonerda. Ühe panni kohta panen vähemalt 1 tl küüslaugusoola.

Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ning pane küüslauguleivad kuivama150 kraadisesse ahju umbes 1-2tunniks või seni kuni on saavutanud sulle sobivad krõbeduse :)

Nii lihtsalt see käibki. Mõnusat krõmpsutamist:)

0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena