pühapäev, 15. juuli 2012

Marjane rukkileiva-juustukook

Mahedal suveööl, kella 23- paiku otsustasime meie Kätliniga, et hakkame nüüd kokkama.
Lihtne, eestimaine  magustoit, mille koostisaineid võib leida külmkapist ka keset ööd, võtab aega nii tunnikese jagu.

Vaja läheb (8le inimesele):


12 viilu musta leiba/peenleiba
3 sl võid või natuke õli
6 spl fariinsuhkrut
võib ka näpuotsatäis kaneeli lisada, kuid meie seda ei teinud

300 g Merevaigu sulatatud juustu
4 dl hapukoort
1 dl suhkrut (või veidi rohkem, oleneb kui maias oled)
3 munakollast
mustikaid/maasikaid/mustsõstraid vms

Valmistamine:



1)Lõika leivaviilud väikesteks tükkideks

2) Kuumuta pannil või ning lisa leivatükid. Prae paar minutit, lisa suhkur ja kaneel ning sega


3) Kui suhkur sulab ning leivatükid on sellega kaetud, võta pann tulelt





4)Sega omavahel sulatatud juust ja suhkur, lisa segades juurde hapukoor ning munakollased
(Kuna meil läks mass tükki, kasutasime me mikserit)
5) Aseta pokaali (meie kasutasime lihtsalt suurt kaussi) leivatükid, nirista juustu-segu ning peale lisa marjad. Korda tegevust.
6)Seejärel kaunista pealt leivatükkide ja mustikatega. Hoia jahedas kohas ca 5-6 tundi. Meie jätsime magustoidu ööseks külmkappi. Naudi koos kohviga!




Vabandame piltide halva kvaliteedi pärast, eks ööajal on ikka pime ja pildid pole päris õige tooniga:)
Originaalne retsept


Liisa ja Kätlin

0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena