teisipäev, 10. juuli 2012

Kohupiima-murelikook

Pererahva poolt heaks kiidetud! Võib julgelt juba ahju sooja panna:) Mureleid sai veitsa vähevõitu, sest ei jõudnud neid kivisid välja noppida nii kiiresti. Hirmus isu oli kook kähku ahju panna.

Retsepti algidee sain siit: http://leenablogi.blogspot.com/2009/08/murelikook.html




Põhi:
3 dl jahu
150 gr võid
2 spl suhkurt
0.5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit (ilma kuhjata)

Täidis:
200 gr maitsestama kohupiima ( kui võtad vanilli või rosina, siis pane suhkurt vähem)
150 gr hapukoort
3 muna
1,5 dl suhkurt
1 tl vanillsuhkurt
ühe sidruni jagu sidurnimahla
mureleid nii palju kui jõuad nendest kivikesi välja noppida :) Mida rohkem, seda uhkem!

Põhja valmistamiseks sega omavahel jahu, suhkurt, sool ja küpsetuspulber. Lisa või ning näpi purutaoliseks tainaks. Võta vorm läbimõõduga 23cm  ja määri võiga. Suru tainas koogivormi põhja ja äärtele ning pane 200 kraadisesse ahju 15minutiks küpsema.

Seni kuni tainas küpseb valmista täidis. Selleks sega omavahel kohupiim, hapukoor, muna, suhkur, vanillsuhkur, sidrunimahl ning lõpus lisa kividest puhastatud murelid. Ära ehmu kui täidis jääb vedel, küpseb ilusti ära!

Võta vorm ahjust välja ja laota täidis eelküpsetatud põhjale.

Küpseta kooki veel 180 kraadises ahjus umbes 30 minutit või seni kuni on pealt ilus kuldpruun.

Lase koogil jahtuda. Kõige parem on siis kui lased paar tundi ka külmkapis veel seista.


0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena