reede, 6. juuli 2012

Rabarberikook hapukoore-munakattega


Lihtne, kiire, maitsev ! Mõnus  mahlane ja veidi hapukas kook suve alustuseks.

Retsept on võetud Toidutarest. Valmib suur plaaditäis. Kui tahad väiksemat teha (nt. ümmargusse koogivormi), siis vähenda koguseid poolevõrra ja küpseta kooki veidi kauem.

Põhi:
400 gr küpsetusmargariini
6 dl nisujahu
2 mun
2 dl suhkurt
2 tl küpsetuspulbrit

Vahele:
800 gr puhastatud ja tükeldatud rabarberit
4 tl kaneeli
2 spl suhkurt


Kate:
6dl hapukoor
4 muna
2 dl suhkurt
2 tl vanillsuhkurt

Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja küpsetuspulbriga eelnevalt segatud jahu ning seda ühtlaseks massiks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud või võiga määritud ahjuplaadile.
Tükeldatud raberberid sega suhkru ja kaneeliga ning lisa põhjale.
Katte valmistamiseks vahusta munad suhkruga ning  sega hulka vanillisuhkur ja hapukoor. Vala segu ühtlaselt rabarberitele.

Küpseta 200kraadises ahjus 30–40 minutit (olenevalt ahjuplaadi või vormi suurusest) või seni, kuni kook läbiküpsenud ja kuldpruuni värvi.

Soovitav süüa jahtunult.

0 10:

Postita kommentaar

Kommentaarid, soovitused ja soovid on teretulnud!
...........................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................

© Liz&Kätlin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena