Lihtne, kiire, maitsev ! Mõnus mahlane ja veidi hapukas kook suve
alustuseks.
Retsept on võetud Toidutarest. Valmib suur plaaditäis. Kui
tahad väiksemat teha (nt. ümmargusse koogivormi), siis vähenda koguseid
poolevõrra ja küpseta kooki veidi kauem.
Põhi:
400 gr küpsetusmargariini
6 dl nisujahu
2 mun
2 dl suhkurt
2 tl küpsetuspulbrit
Vahele:
800 gr puhastatud ja tükeldatud rabarberit
4 tl kaneeli
2 spl suhkurt
Kate:
6dl hapukoor
4 muna
2 dl suhkurt
2 tl vanillsuhkurt
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna
ja küpsetuspulbriga eelnevalt segatud jahu ning seda ühtlaseks massiks. Suru
tainas küpsetuspaberiga kaetud või võiga määritud ahjuplaadile.
Tükeldatud raberberid sega suhkru ja kaneeliga ning lisa
põhjale.
Katte valmistamiseks vahusta munad suhkruga ning sega hulka vanillisuhkur ja hapukoor. Vala
segu ühtlaselt rabarberitele.
Küpseta 200kraadises ahjus 30–40 minutit (olenevalt
ahjuplaadi või vormi suurusest) või seni, kuni kook läbiküpsenud ja kuldpruuni
värvi.
Soovitav süüa jahtunult.
0 10:
Postita kommentaar